Bij wie kun je terecht voor zakelijk advies

Ben je een (startende) ondernemer en heb je financieel advies nodig? Als ondernemer kan je soms tegen een aantal lastige vragen oplopen. Wat doe je als je een hypotheek af wilt sluiten en hoe kan je zo min mogelijk belasting betalen? Nog een groot probleem waar ondernemers vaak vroeg of laat mee te maken krijgen is dat er klanten zijn die niet willen betalen. Gelukkig kan je voor al deze vragen terecht bij een financieel consultant.

Wanneer je ondernemer bent kunnen er een aantal risico's op de loer liggen. Stel je toch eens voor dat er brand uitbreekt in je bedrijf of dat je door een ongeval invalide raakt en hierdoor nooit meer kunt werken.

Het spreekt vanzelf dat je er als ondernemer alles aan doet om niet in een nare situatie verzeild te raken. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat je al je zaken goed op orde hebt en je goed tegen dit soort gebeurtenissen in te dekken.

Wat kan een financieel consultant voor jou als ondernemer betekenen?

Ondernemers weten als geen ander hoe het voelt om zelf de spreekwoordelijke kar te moeten trekken. Het kan heel lastig zijn als je beslissingen moet nemen zonder dat je ook maar ergens op terug kunt vallen.

Je loopt als ondernemer niet alleen iedere dag risico met je bedrijf, maar in veel gevallen ook nog met je privévermogen. Het is helaas nog steeds zo dat privé en werk nog steeds met elkaar verbonden blijven.

De grote vraag is natuurlijk wie er voor jou als ondernemer is om je belangen ook daadwerkelijk centraal te zetten. Je hebt als ondernemer de verantwoording voor je bedrijf, je personeel, voor jezelf en waarschijnlijk ook nog voor je gezin.

Diensten

Er zijn een aantal zaken waarmee de financieel consultant jou als ondernemer kan ondersteunen. Een van die taken is de risicoanalyse. Door alle risico’s goed in kaart te brengen weet je als ondernemer hoe je het beste met deze risico’s om kunt gaan.

Ook als ondernemer hoef je gelukkig niet alle risico’s zelf te dragen. Er zijn een aantal risico’s die het einde van je bedrijf kunnen betekenen zoals brand. Daarom kan de financieel consultant jou als ondernemer alles over verzekeringen vertellen zodat jij een goede verzekering af kunt sluiten.