Tijdschriften en boeken

Tijdschriften

OneWorld
‘Magazine over mondiaal denken en groen doen’
OneWorld brengt de rest van de wereld dichterbij.
10 keer voor €35,00 en een cadeau
www.oneword.nl/abonnementen
Kijk ook naar de digitale OneWorld informatie.

Genoeg
‘Meer doen met minder’
4 keer per jaar voor € 24,50
http://winkel.genoeg.nl/abonnementen

Boeken

arm en kansrijk downloadArm en kansrijk
Abhijit Banerjee en Esther Duflo

Jaarlijks wordt miljarden aan geld uitgegeven om de armsten in de wereld te helpen. Helaas is veel armoedebestrijding gebaseerd op veronderstellingen en niet op diepgaand onderzoek. ‘Arm en kansrijk‘ is een verslag van gedegen onderzoek onder de armen zelf waarbij de auteurs nieuwe aspecten blootleggen en het gedrag van arme mensen, in hun behoeftes en in de manier waarop (financiële) hulp hun leven beïnvloedt.

‘Arm en kansrijk’ is werkelijk een grensverleggend boek en een welkome en ontnuchterende breuk met alle partijpolitieke retoriek. Ook verkrijgbaar in het Engels onder de titel: ‘Poor economics’.

Eerste hulp downloadEerste hulp bij ontwikkelingssamenwerking
Mirjam Vossen

Duizenden mensen zijn betrokken bij kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, zoals scholen, Mikro kredieten en ziekenhuizen. Daarbij stuiten ze op vragen en lastige situaties. Eerste hulp bij ontwikkelingssamenwerking staat stil bij deze vragen en is zodoende een praktisch en zeer bruikbaar handboek voor iedereen die projecten in het Zuiden wil uitvoeren.

boek de Graaf downloadEn je ziet nog eens wat
Renske de Graaf

Tijdens een uit de hand gelopen discussie over ontwikkelingswerk neemt Guusje de uitdaging aan om zelf vrijwilliger te worden in Afrika. Met hoge verwachtingen en weinig kennis van zaken vertrekt ze samen met een vriendin naar een weeshuis in Tanzania. Guusje weet niet precies wat ze daar aan zal treffen, maar ze hoopt op innerlijke wijsheid, louterende levenservaring en vooral veel exotische seks. Daar aangekomen merkt ze dat alles daar een stuk ingewikkelder is. Sjofele weeshuizen, niet-dankbare locals, Moeder Theresa-complexen en decadente cocktailparty’s tussen de palmbomen: Guusje zoekt naar de manier om zich hiermee te verhouden.

Hoe moeilijk is het om iets goeds te doen?Het boek gaat over vrijwilligers in Afrika. Over avonturiers, hippies, christenen, feestbeesten en wereldredders. Een portret van de nieuwste subcultuur in verre landen.